Hotell på Koh Lanta

Så hittar du ditt drömhotell på Koh Lanta

Så hittar du ditt drömhotell på Koh Lanta

Att hitta ett bra hotell på Koh Lanta kräver lite tid och planering, förutom att hitta ett hotell med en bra standard på boendet och servicen så ska man även ta hänsyn till vart det ligger, hur omgivningen ser ut samt att det ska passa in med sina egna förväntningar. För faktum är att drömhotellet varierar från person till person och det första man bör fråga sig är vad man vill ha för bekvämligheter under semestern. Vissa föredrar stora hotellkomplex med utomhuspooler, spaavdelning och gym på semestern medan andra vill bo i enkla bungalows långt ifrån exploaterade stränder med strandförsäljare och vattenaktiviteter.

Atmosfären på Koh Lanta är överlag väldigt lugn och avslappnad, här finns ett stort utbud av hotell i varierande prisklasser och de populäraste stränderna på ön är Klong Dao Beach och Long Beach. Den förstnämnda är också den stranden som ligger närmst färjeläget och byn Saladan och passar extra bra för barnfamiljer med småbarn eftersom stradan är väldigt långgrund och att man har nära till butikerna i Saladan.

Long Beach ligger längre söderut från Saladan och erbjuder en lugn och avslappnad atmosfär. Här ligger några av Koh Lantas populäraste resorter och restauranger. Det kombinerat med den vackra stranden gör att många väljer att semestra på Long Beach under sin semester i Thailand.

När man väl har tagit reda på vilken standard och var man vill bo på Koh Lanta går man till en lämplig hotellbokningsida och söker efter lediga hotell under den tidpunkten man ska resa till Thailand. Vi rekommenderar hotellbokningen på Destination Thailand som är nischad för just hotell i Thailand. Där kan man antingen söka på Koh Lanta och filtrera resultatet efter stränder eller söka efter valfri strand direkt. Sedan kan man filtrera hotellen ytterligare genom att bocka i ”Rekommenderade hotell” och på så sätt få ett resultat med bara de hotellen som har höga kundrecensioner och är handplockade av Destination Thailand. På så sätt kan effektivisera sitt sökande efter ett hotell på Koh Lanta.

Thailands högsäsong är mellan december och januari och ska man boka hotell under denna period brukar det vara svårt att hitta billiga priser eftersom efterfrågan är så hög. Ett tips är att leta runt bland de mest välkända hotellsidorna som till exempel Hotels.com, Agoda.se och Booking.com för att se om de har några aktuella kampanjer och erbjudanden.

Annars gäller det att boka långt i förväg alternativt så tätt inpå man vågar, risken med det sistnämnda är att det finns en risk att hotellet är fullbokat istället. Framför allt om det är ett populärt hotell på Koh Lanta.

Populära stränder och andra platser på Koh Lanta

Koh Lanta har ett fantastiskt utbud av vackra stränder och andra trevliga platser, därför har vi sammanställt en lista för att det ska bli lätt att hitta populära stränder att bo vid på sin semester i Thailand.

Saladan

Saladan ligger högst upp på Koh Lantas norra del intill färjeläget och det är här man landar från fastlandet. Den lilla staden har ett relativt stort utbud av både restauranger och butiker och det rekommenderas att besöka Saladan under sin vistelse på Koh Lanta. I Saladan finns ett tiotal hotell och de flesta är enklare hostel eller gusethouse. De flesta som besöker Koh Lanta och vill bo i närheten av Saladan väljer Klong Dao Beach så man kan kombinera både sol och bad med shopping.

Klong Dao Beach

Klong Dao Beach ligger på Koh Lantas nordvästra sida och är lång och bred. Att det även är långgrunt gör att många barnfamiljer väljer att bo här under sin semester på Koh Lanta. Vi stranden finns ett flertal resorter och restauranger, och en bit ovanför stranden går en större väg där det finns butiker och uthyrning av bland annat mopeder och andra fordon.

Long Beach

Nedanför Klong Dao Beach ligger Long Beach som är en av de populäraste stränderna på ön. Kombinationen av bra boenden med den vackra stranden gör att många som kommer till Koh Lanta för att ta det lugnt och varva ner väljer Long Beach. Även här finns begränsat med trevligt utbud av restauranger och små butiker, men för den som vill ha ett större utbud rekommenderas att ta sig till Saladan.

Klong Khong Beach

Nedanför long Beach ligger stranden Klong Khong Beach som är något stenigare och smalare strand. Precis som övriga stränder på Koh Lanta så är atmosfären lugn och avslappnad med restauranger och reggae barer. Stranden ligger längst en landsväg som går från norr till söder på Koh Lanta vilket gör det lätt att ta sig till andra stränder på ön.

Klong Nin Beach

Tar man sig söder om Klong Khong Beach kommer man till Klong Nin Beach som är en annan populär strand på Koh Lanta med fin mjuk sand och turkost klarblått vatten. Stranden erbjuder ett relativt stort utbud av både restauranger och hotell men det rekommenderas fortfarande att boka sitt hotell i god tid för att försäkra sig om att man får den standarden man önskar.

Ban Kan Tieng Beach

Ban Kan Tieng Beach ligger vid Koh Lantas södra del och är en av öns mindre stränder. Här ligger det populära hotellet Pimalai Resort and Spa som oftast ses på topplistor över Thailands och framförallt Koh Lantas bästa hotell.

Old Town

På Koh Lantas östra sida ligger Lanta Old Town som erbjuder ett trevligt utbud av hotell och restauranger och är en populär utflykt från stränderna på västra sidan, framför allt genom att hyra moped ta sig dit på egen hand. De flesta arrangerade utflykterna till öarna i Koh Lantas skärgård utgår ifrån Old Town.