Hotell i Bad Gastein

Åka skidor i Bad Gastein, Österrike

Åka skidor i Bad Gastein, Österrike

Bad Gastein är en helt otrolig skidort både för nybörjare och för rutinerade skidåkare. Har du ingen egen skidutrustning så är det inga problem. Det finns många ställen där du kan hyra komplett utrustning och personalen är väldigt tillmötesgående och hjälpsam. Vill du ha hjälp av svensk personal så ska du bege dig till First Descent, där kan du både hyra skidor och lämna in dina egna för vallning.

Skidbackarna är oändliga och varierande i färg. Oavsett hur van skidåkare du är så kommer du att stormtrivas i de glittriga backarna. Skidåkningen koncentreras kring bergen Stubnerkogel och Graukogel och systemet är mycket stort och uppdelat i flera olika sektioner. Kring bergen hittar du även de populära områdena Bad Hofgastein, Sportgastein och Dorfgastein. Det sistnämnda är det bästa alternativet för skogsåkning och vill du ta ett långåk så är Stubnerkugel platsen du ska ta dig till. Där finns Österrikes längsta pist, nummer 11, som är just elva kilometer lång.

Om du är rutinerad så kanske du vill åka offpist. De allra bästa offpisterna hittar du uppe i Sportgastein. Att åka offpist är verkligen att se omgivningarna ur en ny synvinkel och det finns fortfarande helt oupptäckta platser att utforska. Du bör däremot inte åka offpist om du inte är en van skidåkare som vet vad du gör. Ha alltid med dig lavinsändare och spade och framförallt sällskap. Åk absolut aldrig offpist ensam. Ta helst med en bergsguide. Så länge du sätter säkerheten först så kommer det att bli ett oförglömligt äventyr.

Bad Gastein bjuder även på ett härligt kvällsliv mer massor av möjligheter till After ski och ett bra nattliv.